Hírek

 • 2020. december 21., hétfő, 11:33

  Karácsonyi üdvözlet

 • 2020. május 12., kedd, 09:20

  Árvai Zsuzsanna (1940-2020)

  Fájó szívvel tudatjuk, hogy életének 80. évében elhunyt kedves barátunk és munkatársunk, Árvai Zsuzsanna nyugalmazott rizsnemesítő.

 • 2019. november 21., csütörtök, 11:47

  A Magyar Hidrológiai Társaság Lászlóffy Woldemár Díját nyerte az ÖVKI kutatója

  2019. november 19-én került sor a Magyar Hidrológiai Társaság díjátadó ünnepségére a budapesti Kossuth Klubban, amelyen a Társaság által odaítélt díjakat és elismeréseket adták át a vízzel foglalkozó fiatal tehetségeknek. A Sajó Elemér Pályázat a középiskolásokat, míg a Lászlóffy Woldemár Diplomamunka Pályázat a felsőoktatási képzésben részt vevő hallgatókat értékelte és díjazta. Az utóbbi pályázat három kategóriát ölel át, mint az alapképzés (BSc), a mesterképzés (MSc) (osztatlan, 5 éves képzés), valamint a szakirányú továbbképzés (szakmérnök képzés) kategóriái. A szakirányú továbbképzés kategóriában Túri Norbert a NAIK ÖVKI tudományos segédmunkatársa első helyezett lett, így a díjátadón büszkén vehette át az elismerő oklevelet, valamint a bronz plakettet.

 • 2019. július 22., hétfő, 11:47

  Hidrológiai Vándorgyűlést tartottak Pécsett

  A Magyar Hidrológiai Társaság immáron 37. alkalommal tartotta meg Országos Vándorgyűlését, amelynek ezúttal Pécs városa adott helyet. A rendezvényen a NAIK ÖVKI Mezőgazdasági Vízgazdálkodás Témacsoportjának, valamint Öntözéses Gazdálkodás és Rizskutatás Témacsoportjának tagjai is képviseltették magukat előadókként, illetve hallgatóként egyaránt. A konferencia helyszíne a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara volt, ahol a résztvevők 15 szekcióban hallgathatták a szakmai előadásokat.

 • 2019. április 25., csütörtök, 12:08

  Mikroszennyezők a vízben

  „Mikroszennyezők a vízben” címmel rendezett szakmai napot a Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség 2019. április 17-én, ahol Dr. Kun Ágnes a NAIK ÖVKI munkatársa Mikroszennyezők a mezőgazdaságban - a használt vizek öntözéses újrahasznosításának aktuális kérdései címmel tartott előadást.

 • 2019. április 11., csütörtök, 12:57

  Az ÖVKI munkatársai is bemutatták kutatási eredményeiket a 18. Alpok-Adria Tudományos Tanácskozáson

  Április első hetében az olaszországi Cattolica-ban került megrendezésre a 18. Alpok-Adria Konferencia, amelyen a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) Öntözési és Vízgazdálkodási Kutatóintézetének (ÖVKI) munkatársai is részt vettek.

 • 2019. március 11., hétfő, 18:43

  A NAIK ÖVKI sikeresen szerepelt a Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség Junior Szimpóziumán

  2019. március 6-án a NAIK Öntözési és Vízgazdálkodási Kutatóintézetének munkatársa, Dr. Kun Ágnes tudományos munkatárs nyerte a Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség (MASZESZ) Junior Vízgazdálkodási Szimpóziumának innovációs különdíját. A szimpóziumon a „Mezőgazdasági eredetű szennyvizek öntözéses hasznosítása különböző növénykultúrákban” c. Agrárminisztérium által támogatott kutatási projekt eredményeit mutatta be.

 • 2019. február 27., szerda, 09:55

  A NAIK ÖVKI kutatási eredményei is bemutatásra kerültek a Precíziós Gazdálkodási és Agrárinformatikai Konferencián és Kiállításon

  Az idei évben a NAIK is képviseltette magát a Precíziós Gazdálkodási és Agrárinformatikai Konferencián és Kiállításon (PREGA), amelyen a NAIK Precíziós Munkacsoportjának felkért előadójaként, a NAIK ÖVKI tudományos segédmunkatársa Túri Norbert “Pilóta nélküli légijárművek a precíziós mezőgazdaság szolgálatában" című előadását tartotta meg az Öntözés, vízgazdálkodás szekcióban.

 • 2018. december 18., kedd, 12:17

  Karácsonyi üdvözlőlap

 • 2018. november 23., péntek, 13:48

  A NAIK ÖVKI drónos csapata a GDi ESRI Magyarország Kft. Felhasználói Konferenciáján

  2018 szeptemberében került megrendezésre a GDi ESRI Magyarország Kft. Felhasználói Konferenciája Budapesten. Túri Norbert a NAIK ÖVKI tudományos segédmunkatársa az Intézet által használt Trimble UX5 HP drónnal végzett vizsgálatok kutatási eredményeit mutatta be a több mint 350 fős hallgatóságnak.