Hírek

 • 2019. július 22., hétfő, 11:47

  Hidrológiai Vándorgyűlést tartottak Pécsett

  A Magyar Hidrológiai Társaság immáron 37. alkalommal tartotta meg Országos Vándorgyűlését, amelynek ezúttal Pécs városa adott helyet. A rendezvényen a NAIK ÖVKI Mezőgazdasági Vízgazdálkodás Témacsoportjának, valamint Öntözéses Gazdálkodás és Rizskutatás Témacsoportjának tagjai is képviseltették magukat előadókként, illetve hallgatóként egyaránt. A konferencia helyszíne a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara volt, ahol a résztvevők 15 szekcióban hallgathatták a szakmai előadásokat.

 • 2019. április 25., csütörtök, 12:08

  Mikroszennyezők a vízben

  „Mikroszennyezők a vízben” címmel rendezett szakmai napot a Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség 2019. április 17-én, ahol Dr. Kun Ágnes a NAIK ÖVKI munkatársa Mikroszennyezők a mezőgazdaságban - a használt vizek öntözéses újrahasznosításának aktuális kérdései címmel tartott előadást.

 • 2019. április 11., csütörtök, 12:57

  Az ÖVKI munkatársai is bemutatták kutatási eredményeiket a 18. Alpok-Adria Tudományos Tanácskozáson

  Április első hetében az olaszországi Cattolica-ban került megrendezésre a 18. Alpok-Adria Konferencia, amelyen a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) Öntözési és Vízgazdálkodási Kutatóintézetének (ÖVKI) munkatársai is részt vettek.

 • 2019. március 11., hétfő, 18:43

  A NAIK ÖVKI sikeresen szerepelt a Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség Junior Szimpóziumán

  2019. március 6-án a NAIK Öntözési és Vízgazdálkodási Kutatóintézetének munkatársa, Dr. Kun Ágnes tudományos munkatárs nyerte a Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség (MASZESZ) Junior Vízgazdálkodási Szimpóziumának innovációs különdíját. A szimpóziumon a „Mezőgazdasági eredetű szennyvizek öntözéses hasznosítása különböző növénykultúrákban” c. Agrárminisztérium által támogatott kutatási projekt eredményeit mutatta be.

 • 2019. február 27., szerda, 09:55

  A NAIK ÖVKI kutatási eredményei is bemutatásra kerültek a Precíziós Gazdálkodási és Agrárinformatikai Konferencián és Kiállításon

  Az idei évben a NAIK is képviseltette magát a Precíziós Gazdálkodási és Agrárinformatikai Konferencián és Kiállításon (PREGA), amelyen a NAIK Precíziós Munkacsoportjának felkért előadójaként, a NAIK ÖVKI tudományos segédmunkatársa Túri Norbert “Pilóta nélküli légijárművek a precíziós mezőgazdaság szolgálatában" című előadását tartotta meg az Öntözés, vízgazdálkodás szekcióban.

 • 2018. december 18., kedd, 12:17

  Karácsonyi üdvözlőlap

 • 2018. november 23., péntek, 13:48

  A NAIK ÖVKI drónos csapata a GDi ESRI Magyarország Kft. Felhasználói Konferenciáján

  2018 szeptemberében került megrendezésre a GDi ESRI Magyarország Kft. Felhasználói Konferenciája Budapesten. Túri Norbert a NAIK ÖVKI tudományos segédmunkatársa az Intézet által használt Trimble UX5 HP drónnal végzett vizsgálatok kutatási eredményeit mutatta be a több mint 350 fős hallgatóságnak.

 • 2018. október 30., kedd, 14:00

  A NAIK ÖVKI munkatársa, Dr. Kun Ágnes nyerte (Phd kategóriában) az idei Soós Ernő Ifjú Kutatói Díjat

  2018. október 18-án került megrendezésre az V. Soós Ernő Nemzetközi Tudományos Konferencia a Soós Ernő Víztechnológiai Kutató-Fejlesztő Központ szervezésében (Víz- és Szennyvízkezelés az Iparban 2018 címmel), amelyen, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Öntözési és Vízgazdálkodási Kutatóintézetének munkatársa, Dr. Kun Ágnes vehette át Phd kategóriában az első helyezésért járó díjat.

 • 2018. szeptember 26., szerda, 14:59

  Megalakult a NAIK Öntözési és Vízgazdálkodási Kutatóintézet (ÖVKI)

  2018. szeptember 22-én kutatóintézeti rangot kapott a NAIK intézménye és megalakult a NAIK Öntözési és Vízgazdálkodási Kutatóintézet (ÖVKI).

 • 2018. július 31., kedd, 10:01

  Vízgazdálkodási szakértők Kenyában

  A hazai vízipar külpiaci tevékenységét előmozdító tevékenységek finanszírozása (02-KKM-VÍZDIPLOMÁCIA-2018) c. pályázati forrást a VIZITERV Export Kft. nyerte el, így többek közt a NAIK ÖVKI is részt vesz az „Előzetes megvalósíthatósági tanulmány készítése a mezőgazdasági termelés biztonságának javítására a felszíni és felszín alatti vízkészletekből történő öntözési lehetőségek figyelembevételével Kenya száraz és félszáraz térségeiben” c. projektben.