Szolgáltatások

A NAIK ÖVKI Környezetanalitikai Központ Vizsgáló Laboratórium 2007-ben kezdte meg tevékenységét a jogelőd Halászati és Öntözési Kutatóintézet keretein belül. Működésének fő célja a fenntartható agrár-gazdálkodás fejlesztésének elősegítése elsősorban kis- és közepes mezőgazdasági vállalkozások számára víz-, talaj-, és növény minták akkreditált vizsgálatával, illetve a vízi erőforrások ésszerű hasznosítására irányuló kutatómunkához korszerű laboratóriumi háttér biztosításával.

Az államilag elismert magyar rizsfajták köztermesztésben való tartásának egyik alapfeltétele a termelők felé fémzárolt vetőmag biztosítása. Ennek érdekében vízbevetéses technológiával állítjuk elő a törzsanyagot és a szuperelit vetőmagot (élő állati kártevő, rizs levélfonálféreg mentesség biztosítása). A rizs elit vetőmag előállítása a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NéBiH) felé történő vetésbejelentéssel kezdődik, amelyet május 20-ig meg kell tenni.

A NAIK ÖVKI pilóta nélküli légi járműve (Trimble UX5 HP), költséghatékonyan képes nagy területeken távérzékelt adatok gyűjtésére (ortofotó RGB és NiR hullámhosszokon).

Tisztelt Ügyfeleink!


A NAIK ÖVKI Környezetanalitikai Központ Vizsgáló Laboratórium a koronavírus kapcsán kialakult helyzetre tekintettel csak előzetes, telefonon történő egyeztetést követően tud mintát fogadni.  

Bejelentkezni a Laboratórium 66/515-321-es számán lehet.


Megértésüket és türelmüket kérjük!

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.