A NAIK ÖVKI sikeresen szerepelt a Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség Junior Szimpóziumán
2019. március 11., hétfő, 18:43

2019. március 6-án a NAIK Öntözési és Vízgazdálkodási Kutatóintézetének munkatársa, Dr. Kun Ágnes tudományos munkatárs nyerte a Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség (MASZESZ) Junior Vízgazdálkodási Szimpóziumának innovációs különdíját. A szimpóziumon a „Mezőgazdasági eredetű szennyvizek öntözéses hasznosítása különböző növénykultúrákban” c. Agrárminisztérium által támogatott kutatási projekt eredményeit mutatta be.

A tudományos bizottság különböző kategóriában ítélt díjakat az előadóknak (balról-jobbra): Dr. Kun Ágnes innovációs különdíjat; Szombathy Péter az üzemeltetői megoldások kategória díját, valamint Huzsvár Tamás a kutatás-fejlesztési tudományos munkák kategória díját és különdíjat vették át.
Fotó: Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség (MASZESZ)

„Vízre tesszük a jövőt, mert megéri!” volt a MASZESZ Junior tagozatának (JURTA) vezérmondata, mely összefoglalja a tagozat küldetését, ugyanis a JURTA társadalmi feladatának tekinti a felnövekvő generáció felé a víz valódi értékének hiteles és szakmailag megalapozott hangsúlyozását és bemutatását, az intelligens környezettudatos gondolkodás elterjesztését, és a figyelemfelhívást arra vonatkozóan, hogy a fenntarthatóság érdekében bolygónk természeti kincseinek, így a vízkészletek megőrzése és védelme mindannyiunk feladata és felelőssége. A tagozat célja, hogy vonzó szakmai és közösségi fórumot teremtsen a fiatal (35 év alatti) magyar vizes szakemberek számára, ezzel lehetőséget biztosítson szakmai eszmecserére, a vízhez és a szennyvízhez kapcsolódó szakmai tudás és látókör szélesítésére, valamint kapcsolati háló létrehozására, mindezt értékes hazai és nemzetközi programokon keresztül.

További információ a tagozatról: https://www.maszesz.hu/junior/junior-tagozatrol

A 8. MASZESZ Junior Szimpózium résztvevői
Fotó: Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség (MASZESZ)

A fentiek szellemében évente megrendezésre kerül a Dr. Dulovics Dezső Junior Szimpózium, amelynek célja, hogy nyitott, jó légkörű szakmai fórumot biztosítson a fiataloknak, hogy megismerjék egymás kutatásait, eredményeit és tapasztalatot cseréljenek. Az idén 8. alkalommal megrendezésre kerülő eseményen számos kutató műhely fiatal munkatársai képviselték magukat: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Eötvös Loránd Tudományegyetem, Pannon Egyetem, NAIK ÖVKI. Ugyanakkor a tudományos rendezvény arra is hivatott, hogy a gyakorlat és kutatás közt hidat teremtsen, így számos vízgazdálkodással foglalkozó cég fiatal munkatársai is bemutatták tevékenységüket és az ipari kutatási eredményeiket: Bácsvíz Zrt., DHI Hungary Kft., IMSYS Mérnöki Szolgáltató Kft., Wessling Hungary Kft.

Dr. Kun Ágnes, „Intenzív üzemű halnevelő-telepről származó szennyvíz mezőgazdasági elhelyezésének és hasznosításának vizsgálata energiafűz kísérletben” című előadásának megtartása közben

Az előadások (15) négy szekcióba osztva zajlottak: természetes vízkészletek, szennyvíztisztítás, mezőgazdasági és ipari szennyvíz kezelés és hasznosítás, ivóvízbázisok és ivóvízhálózatok témaköröket felölelve. A rendezvény zárásaként a tudományos bizottság különböző kategóriában ítélt díjakat az előadóknak: üzemeltetői megoldások (Szombathy Péter: SBR rendszer költségkímélő hatékonyságnövelése úszó fedlappal), kutatás-fejlesztési tudományos munkák és különdíj (Huzsvár Tamás: Ivóvízhálózatok tűzi- és ivóvízkapacitás növelése), innovációs díj (Dr. Kun Ágnes: Intenzív üzemű halnevelő-telepről származó szennyvíz mezőgazdasági elhelyezésének és hasznosításának vizsgálata energiafűz kísérletben).

https://www.maszesz.hu/junior/junior-tagozatrol

A NAIK ÖVKI munkatársai nevében ezúton is gratulálunk a díjazottaknak!

 

Tisztelt Ügyfeleink!


A NAIK ÖVKI Környezetanalitikai Központ Vizsgáló Laboratórium a koronavírus kapcsán kialakult helyzetre tekintettel csak előzetes, telefonon történő egyeztetést követően tud mintát fogadni.  

Bejelentkezni a Laboratórium 66/515-321-es számán lehet.


Megértésüket és türelmüket kérjük!

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.