Hírek

2021. február 1-jén létrejön a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem

2021. január 29., péntek, 16:22

Tisztelt Látogatók!

A hazai agrár-felsőoktatás szükséges megújulásának mérföldköve az alapítványi fenntartású Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) létrejötte, amely 2021. február 1-től 5 campuson, több mint 13 ezer hallgató számára fogja össze a dunántúli és közép-magyarországi élettudományi és kapcsolódó képzéseket. Az intézményhez csatlakozik a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) 11 kutatóintézete is, így az új intézmény nem csupán egy oktatási intézmény lesz, hanem az ágazat szellemi, szakpolitikai és innovációs központjává válik, amely nagyobb mozgásteret biztosít a képzések, a gazdálkodás és szervezet modernizálásához, fejlesztéséhez. Az összeolvadással magasabb fokozatra kapcsolunk, a kutatói és egyetemi szféra szorosabban fonódik majd össze, aminek következtében még több érdekes, izgalmas kutatás-fejlesztés születhet majd az agrárium területén.

Kérjük, kövesse tevékenységünket a jövőben is a www.uni-mate.hu honlapon!

Karácsonyi üdvözlet

2020. december 21., hétfő, 11:33

Árvai Zsuzsanna (1940-2020)

2020. május 12., kedd, 09:20

Fájó szívvel tudatjuk, hogy életének 80. évében elhunyt kedves barátunk és munkatársunk, Árvai Zsuzsanna nyugalmazott rizsnemesítő.

A Magyar Hidrológiai Társaság Lászlóffy Woldemár Díját nyerte az ÖVKI kutatója

2019. november 21., csütörtök, 11:47

2019. november 19-én került sor a Magyar Hidrológiai Társaság díjátadó ünnepségére a budapesti Kossuth Klubban, amelyen a Társaság által odaítélt díjakat és elismeréseket adták át a vízzel foglalkozó fiatal tehetségeknek. A Sajó Elemér Pályázat a középiskolásokat, míg a Lászlóffy Woldemár Diplomamunka Pályázat a felsőoktatási képzésben részt vevő hallgatókat értékelte és díjazta. Az utóbbi pályázat három kategóriát ölel át, mint az alapképzés (BSc), a mesterképzés (MSc) (osztatlan, 5 éves képzés), valamint a szakirányú továbbképzés (szakmérnök képzés) kategóriái. A szakirányú továbbképzés kategóriában Túri Norbert a NAIK ÖVKI tudományos segédmunkatársa első helyezett lett, így a díjátadón büszkén vehette át az elismerő oklevelet, valamint a bronz plakettet.

Hidrológiai Vándorgyűlést tartottak Pécsett

2019. július 22., hétfő, 11:47

A Magyar Hidrológiai Társaság immáron 37. alkalommal tartotta meg Országos Vándorgyűlését, amelynek ezúttal Pécs városa adott helyet. A rendezvényen a NAIK ÖVKI Mezőgazdasági Vízgazdálkodás Témacsoportjának, valamint Öntözéses Gazdálkodás és Rizskutatás Témacsoportjának tagjai is képviseltették magukat előadókként, illetve hallgatóként egyaránt. A konferencia helyszíne a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara volt, ahol a résztvevők 15 szekcióban hallgathatták a szakmai előadásokat.

Mikroszennyezők a vízben

2019. április 25., csütörtök, 12:08

„Mikroszennyezők a vízben” címmel rendezett szakmai napot a Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség 2019. április 17-én, ahol Dr. Kun Ágnes a NAIK ÖVKI munkatársa Mikroszennyezők a mezőgazdaságban - a használt vizek öntözéses újrahasznosításának aktuális kérdései címmel tartott előadást.

Az ÖVKI munkatársai is bemutatták kutatási eredményeiket a 18. Alpok-Adria Tudományos Tanácskozáson

2019. április 11., csütörtök, 12:57

Április első hetében az olaszországi Cattolica-ban került megrendezésre a 18. Alpok-Adria Konferencia, amelyen a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) Öntözési és Vízgazdálkodási Kutatóintézetének (ÖVKI) munkatársai is részt vettek.

A NAIK ÖVKI sikeresen szerepelt a Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség Junior Szimpóziumán

2019. március 11., hétfő, 18:43

2019. március 6-án a NAIK Öntözési és Vízgazdálkodási Kutatóintézetének munkatársa, Dr. Kun Ágnes tudományos munkatárs nyerte a Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség (MASZESZ) Junior Vízgazdálkodási Szimpóziumának innovációs különdíját. A szimpóziumon a „Mezőgazdasági eredetű szennyvizek öntözéses hasznosítása különböző növénykultúrákban” c. Agrárminisztérium által támogatott kutatási projekt eredményeit mutatta be.

A NAIK ÖVKI kutatási eredményei is bemutatásra kerültek a Precíziós Gazdálkodási és Agrárinformatikai Konferencián és Kiállításon

2019. február 27., szerda, 09:55

Az idei évben a NAIK is képviseltette magát a Precíziós Gazdálkodási és Agrárinformatikai Konferencián és Kiállításon (PREGA), amelyen a NAIK Precíziós Munkacsoportjának felkért előadójaként, a NAIK ÖVKI tudományos segédmunkatársa Túri Norbert “Pilóta nélküli légijárművek a precíziós mezőgazdaság szolgálatában" című előadását tartotta meg az Öntözés, vízgazdálkodás szekcióban.

Karácsonyi üdvözlőlap

2018. december 18., kedd, 12:17

Tisztelt Ügyfeleink!


A NAIK ÖVKI Környezetanalitikai Központ Vizsgáló Laboratórium a koronavírus kapcsán kialakult helyzetre tekintettel csak előzetes, telefonon történő egyeztetést követően tud mintát fogadni.  

Bejelentkezni a Laboratórium 66/515-321-es számán lehet.


Megértésüket és türelmüket kérjük!

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.