Ruandai kutatók látogatása a Galambosi Rizskísérleti Telepen
2016. szeptember 16., péntek, 14:55

Néhány napja ruandai kutatók látogatták meg intézetünk Galambosi Rizskísérleti Telepét. A vendégek az "Application of Remote Sensing Data to Improve the Water Resource Management of Rwanda" projekt keretében érkeztek hazánkba, amelyet a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kara koordinál.

A SZIE Talajtani és Agrokémiai Tanszékéről Szegi Tamás és Bónus Krisztián vezette a több napos, Magyarország számos pontját érintő terepmunkát. A ruandai kollégák nagy érdeklődéssel figyelték a NAIK ÖVKI kísérleti parcelláit, a különböző rizsfajtákat és a magyar termesztési rendszerek rövid bemutatását. Külön kiemelhetjük a Gabonakutató Kft-vel közösen létrehozott, immár szántóföldi tesztelésben szereplő dihaploid növényeket és az üvegházi sótolerancia vizsgálatokat. Elmondták, hogy Ruandában az utóbbi időben egyre nagyobb szerepet kap a rizstermesztés, de szükségesnek tartanák a kutatási háttér megerősítését.

Tisztelt Ügyfeleink!


A NAIK ÖVKI Környezetanalitikai Központ Vizsgáló Laboratórium a koronavírus kapcsán kialakult helyzetre tekintettel csak előzetes, telefonon történő egyeztetést követően tud mintát fogadni.  

Bejelentkezni a Laboratórium 66/515-321-es számán lehet.


Megértésüket és türelmüket kérjük!

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.